juli 17, 2024

Deze opleiding helpt jou verder in je carrière

Heb je zelf een rechts opleiding gestudeerd maar heb je het gevoel dat je vastzit in een basis job? Dan wordt het misschien tijd om een extra opleiding bij te studeren. Wanneer veel mensen een bepaalde opleiding studeren, komt er extra competitie op de markt voor dezelfde jobs. Indien je een extra opleiding of ervaring op je CV hebt staan naast de basisopleiding, is de kans al veel groter dat je wordt aangenomen voor de job die je wilt of dat je sneller verder groeit in je carrière. Eén van de opleidingen die veel mensen volgen is een opleiding participatiewet. Deze geeft je meer gespecialiseerde jobs in het vak.

Hoge nood aan juridische kwaliteitszorg

De overheid is verantwoordelijk voor zijn burgers. Dit houdt in dat de overheid kwalitatieve zorg moet bieden aan zijn burgers door middel van producten en diensten. Enkel wetten opstellen is niet genoeg, deze moeten ook gewaarborgd worden en aangepast aan de noden van de burgers. Indien een wet niet adequaat is aan de cultuur van het land, zal deze al snel verworpen worden door de burgers en zijn kracht verliezen. Zo moet men goed omgaan met de risico’s zodat een rechtmatige beslissing kan genomen worden op basis van een toepasselijke keuze.

Nood aan specialisatie

Door deze nood is er veel vraag naar specialisten in bepaalde vakgebieden van het recht. In de Bestuursacademie van Nederland worden er veel specialisaties aangeboden door de hoge nood. Er zijn ook veel algemene opleidingen tot jurist of beleidsmedewerker die je kan volgen naast specialisaties. Wanneer je deze opleidingen volgt binnen de Bestuursacademie ben je zeker dat je al de nieuwste aanpassingen van de wet leert en hoe deze tot stand zijn gekomen. Zo krijg je naast theorie veel praktijk ervaring aan de hand van casussen en stages binnen je opleiding. Praktijk is namelijk zeer belangrijk om de theorie die je geleerd hebt te gebruiken. De docenten zijn namelijk niet enkel professoren maar werken vooral waardoor ze waargebeurde voorbeelden kunnen gebruiken in hun lessen.

Juridische opleidingen

Er bestaan dus verschillende specialisaties of algemene opleidingen. Zo heb je HBO opleidingen en ook masters van MBO. Een juridische opleiding kan bestaan uit bestuursrecht, privaatrecht, gemeenterecht, juridische zaken of adviseur. Indien je niet meer wilt studeren, kun je ook trainingen volgen. Deze trainingen zijn puur gefocust op de praktijk en het ontwikkelen van je eigen vaardigheden. Al wat je geleerd hebt, kan je later in je eigen werkveld of job toepassen. Zo heb je toch veel specialisatie bijgeleerd zonder theorie te moeten studeren of voor een lange tijd niet te kunnen werken.

Kijk wat de markt nodig heeft

Indien je zelf niet goed weet wat bij te studeren, kan ik je aanraden om de vacatures te bekijken. Zo zie je meteen welke functies er nodig zijn in de markt maar waar er specialisten in missen om dit op te vullen. Zo weet je zeker dat je een job kan krijgen na je specialisatie. Uiteraard moet het ook interessant blijven voor jou om die studie te volgen. Kijken naar de markt is dus zeker niet het enige dat je moet doen. Specialisatie is namelijk zeer gefocust op één bepaald onderwerp waardoor je dus variatie zou kunnen missen indien je weet dat je dit nodig hebt.