april 13, 2024

De beste werknemers vind je hier

Als jouw organisatie groeit ben je wellicht op zoek naar nieuwe werknemers om de opdrachten die je hebt aangenomen uit te kunnen blijven voeren. Het is echter in deze tijd nog niet zo makkelijk om goed personeel te vinden. Het is daarom zeker de moeite waard om een uitzendbureau in te schakelen. Hier kunnen mensen aan het werk als uitzendkracht. Een uitzendbureau heeft veel ervaring met de werving van personeel en beschikt over een groot netwerk aan goede kandidaten. Een uitzendbureau kan jou als werkgever daarom veel werk uit handen nemen. Dit levert jou veel tijd op om jouw organisatie verder te laten groeien. Onderstaand lees je meer over de verschillende dienstverleningen van een uitzendbureau.

Werving & Selectie

Bij de meeste uitzendbureaus heb je naast de mogelijkheid om iemand op uitzendbasis aan te nemen ook de mogelijkheid om iemand direct bij jou in dienst te nemen en een fee te betalen voor de werving- en selectiekosten. Veel uitzendbureaus zijn in feite dus ook een werving en selectiebureau. De fee die je betaalt is meestal een afgesproken percentage van het bruto jaarsalaris dat de kandidaat zal gaan verdienen. Het werving en selectie bureau stelt vaak een aantal kandidaten bij jou voor en je kunt zelf uitkiezen welke kandidaten je wilt uitnodigen voor een gesprek. Over het algemeen geldt een ‘no cure, no pay’ procedure. Pas op het moment dat jij een kandidaat aan neemt die via het bureau is voorgesteld betaal je de afgesproken W&S Fee. 

Uitzenden en detacheren

Een andere manier om mensen via een uitzendbureau bij jouw organisatie te laten werken is via uitzending of detachering. De medewerker komt dan bij jou te werken maar krijgt een contract via het uitzendbureau. Het uitzendbureau betaalt dan ook het salaris van de medewerker en bijvoorbeeld de dagen dat iemand ziek is en de eventuele pensioenkosten. Het voordeel hiervan is dat jij als werkgever bijvoorbeeld niet opdraait voor eventuele ziektekosten. Ook als jouw bedrijf vaak tijdelijk werk heeft is het handig om iemand op uitzendbasis in dienst te nemen omdat je iemand dan geen contract hoeft aan te bieden en een medewerker flexibel inzetbaar is.