juli 17, 2024

Bodrum, één van de bekendste toeristische plaatsen van Turkije

Turkije staat erom bekend een geweldig fijn land te zijn om op vakantie te gaan. Niet alleen kan je op vele plaatsen nog genieten van een lager prijsniveau dan in andere (vakantie)landen het geval is, bovendien is het ook nog eens zo dat je er kan genieten van een geweldig fijn klimaat evenals heel wat zeer bezienswaardige steden. Eén van de plaatsen die sinds jaar en dag kan rekenen op een geweldige populariteit is natuurlijk Bodrum. Je treft hier voor werkelijk elk type reiziger wel wat naar wens aan. Benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan moet je er zeker en vast voor kiezen om verder te blijven lezen.

Eén van de bekendste toeristenoorden

Bodrum kan sinds jaar en dag worden bestempeld als één van de absolute toplocaties aan de Egeïsche Kust. Het betreft hier dan ook een vrij aanzienlijke, bovendien ook relatief mondaine badplaats welke zich niet alleen kenmerkt door de aanwezigheid van een mooie baai, daarnaast is ze ook behoorlijk authentiek. Bodrum kan internationaal rekenen op een zeer aanzienlijke populariteit onder tal van uiteenlopende doelgroepen. Denk hierbij niet alleen aan de toerist die op zoek is naar een verblijf in een all-inclusive resort, maar ook aan de feestende jetset. Ben je vooral op zoek naar rust? Dan kan deze plaats net wat minder interessant zijn.

Ontdek de stranden van Bodrum

Je kan omwille van menig aantal uiteenlopende redenen een vakantie overwegen naar Bodrum. Ondanks het feit dat deze plaats en haar omgeving zeker en vast beschikt over enkele culturele troeven moet het gezegd dat ze zich ook profileert als badplaats. In vergelijking met de badplaatsen aan de Turkse Rivièra is het wel zo dat Bodrum zich eerder kenmerkt door baaien met smalle kiezel- evenals zandstrandjes. Het grote aanbod aan stranden zorgt ervoor dat er, ondanks het feit dat het er vaak behoorlijk druk wordt, altijd wel een vrije plaats te vinden is.

Welke bezienswaardigheden kan je er ontdekken?

Bodrum staat erom bekend niet alleen een fijne badplaats te zijn, integendeel. Je zou het misschien in eerste instantie niet denken, maar er valt in deze stad en haar omgeving ook heel wat cultuur op te snuiven. Het absolute symbool van deze plaats is natuurlijk het kasteel van Sint Petrus. Deze bevindt zich op een schiereiland in de directe omgeving van de haven. Het kasteel kan worden bezichtigd en kan in het bijzonder tijdens de avond wanneer deze wordt verlicht rekenen op heel wat interesse. Een bezoek brengen aan deze locatie is dan ook zeker aan te raden.

Ondanks het feit dat iedereen natuurlijk wel al eens over Bodrum heeft gehoord en deze plaats door de jaren heen menig aantal van haar geheimen prijs heeft gegeven moet het gezegd dat er nog steeds best wat geheimen te ontrafelen vallen. Zo is het bijvoorbeeld voor veel mensen niet bekend dat je hier één van de klassieke Wereldwonderen aan kan treffen. Het gaat dan weliswaar nog maar om de ruïnes, maar toch is een bezoek brengen aan Het Mausoleum van Halicarnassus zeker de moeite waard. Ook vandaag de dag overvalt je hier namelijk nog steeds een bijzonder gevoel.