juli 17, 2024

Waar kun je eettafels voor gebruiken?

Eettafels zijn multifunctionele tafels waar je meer mee kunt dan aan eten. Natuurlijk worden deze tafels het meeste gebruikt om je maaltijden aan te nuttigen en om je gasten lekker te laten zitten, maar een eettafel heeft veel meer te bieden dan dat. In onze blog “Waar kun je eettafels voor gebruiken?” vertellen we meer over waar je de tafel voor kunt gebruiken. Wie weet doe je wel inspiratie op!

Eten en drinken

Eten en drinken doen we het liefst aan eettafels. Je kunt lekker zitten en je hebt de ruimte om het diner zonder te knoeien op te eten. Veel huishoudens eten wegens een tijdgebrek vaak aan de salontafel of op de bank, maar dat zorgt voor enorm veel uitdagingen. Heb jij wel eens geprobeerd om lekker comfortabel spaghetti te eten op een bankstel? Dat is vrijwel onmogelijk! Daarnaast hebben we aan een eettafel ook meer oog voor elkaar en kun je een leuke onderhoudende conversatie met je partner voeren.

Spelletjes spelen aan eettafels

Eettafels zijn ook perfect om een spelletje op te spelen. Het bovenblad van een tafel biedt voldoende ruimte voor het speelbord of het kaartspel en je kunt met z’n allen lekker comfortabel zitten. Vaak wordt er ook een hanglamp of booglamp boven of bij de eettafel geplaatst en heb je ook een beter licht dan wanneer je aan de salontafel zit. 

Puzzelen

Om een puzzel te leggen heb je ruimte nodig en een eettafel biedt dan uitkomst. Op een eettafel heb je voldoende ruimte om je puzzelstukjes te sorteren en om je puzzel in elkaar te leggen. De tip is wel om iets van een plank of een speciaal puzzelbord te gebruiken, want doorgaans heb je een puzzel niet binnen een aantal uren af. Zo kun je de puzzel eenvoudig opbergen als je de eettafel voor andere doeleinden nodig hebt.

Eettafels om te hobbyen

Heb jij een creatieve hobby, zoals tekenen, kleuren of schilderen op cijfers? Dan is een eettafel perfect! Je hebt allereerst de ruimte en je kunt lekker zitten. Terwijl er bij de eettafel vaak ook voldoende licht is om te zien wat je doet. Zelfs als het al laat in de avond is. Je kunt ook andere hobby’s op een eettafel uitvoeren. Zoals het in elkaar zetten van LEGO-pakketten of het maken van een surprise. Een eettafel is rond de feestdagen ook erg handig om je cadeautjes in te pakken.

Thuiswerken

We werken steeds vaker thuis en dan is het wel handig dat je even een goede plek hebt waar je kunt werken. Als je nog geen bureau hebt of simpelweg de ruimte niet hebt voor een bureau, kun je overdag eettafels gebruiken als werktafel. Zo kun je toch je werk doen terwijl je in een goede houding zit. Werk je veel of alleen maar thuis? Dan is wel het advies om toch een bureau met een goede bureaustoel te overwegen. Dat is beter voor je lichaam en geest terwijl je ook privé en werk beter kunt scheiden.