juli 17, 2024

Dit wil jij in je nieuwe huis

Mocht je binnenkort je intrek gaan nemen in een nieuwe woning of dat net gedaan hebben, dan weet je dat een nieuw huis het verlangen naar het vernieuwen van de inrichting aanwakkert. Met name de keuken zal verschillen van het exemplaar in het oude huis, dit vereist vaak de aanschaf van een aantal nieuwe meubels en woonaccessoires om deze plek helemaal af te maken. Mocht je hebben gekozen voor een keuken met een bar, dan kunnen barkrukken natuurlijk niet ontbreken. De krukken stellen je in staat om van de bar optimaal gebruik te kunnen maken, want wanneer je een bar hebt wil je hier meestal ook kunnen eten of een drankje doen. 

Barkrukken in de stijl van jouw keuken 

Het streven naar perfectie in een nieuw huis is vrij normaal, wanneer je de verbouwing en inrichting in één keer goed aanpakt heb je daar vele jaren plezier van. Het uitzoeken van barkrukken is in vergelijking met sommige andere taken bij de verhuizing redelijk simpel. Dit komt omdat er barkrukken bestaan in allerlei kleuren, maten en vormen, waardoor er altijd een model te vinden is dat perfect aansluit bij jouw bar. Metaal leer of stof in een bijpassende tint is allemaal eenvoudig te vinden. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de kruk goed zit, dit kan door middel van de juiste bekleding en een rugleuning die voor jou het meest comfortabel is. 

Een eettafel naar jouw smaak

Eettafels vallen zelden klein uit. Dit komt omdat gebruikers ervan een exemplaar zoeken waaraan het gehele huishouden past en daarnaast ook eventuele gasten. De laatste jaren is de keukentafel ook steeds meer een werkplek geworden. De tafel is om deze redenen meestal aan de grote kant en springt daarom meteen in het oog. Wanneer het een prachtige uitvoering van een tafel betreft is het uiteraard  fijn dat deze opvalt. Een tafel is onder andere mooi wanneer deze voldoet aan de laatste trends, met name ronde eettafels komen vaak terug in een fris en hip interieur. Misschien is het maar een illusie, maar de sfeer aan een ronde tafel lijkt beter te zijn tijdens het eten. 

Elementen in de keuken die ronde eettafels becomplimenteren

Een ronde tafel is een stuk speelser als een rechthoekige tafel, daar passen kleurrijke attributen en voorwerpen in organische vormen goed bij. Een ruimte die zich kenmerkt doordat er enkel rechte hoeken voor komen in de meubels en woonaccessoires is een slechte omgeving voor een ronde tafel. Organische vormen in je huis laten terugkomen kan met name bij potten en schalen die verspreid door de ruimte staan als decoratie en wellicht een plantje bevatten, maar bij een ronde tafel horen uiteraard bijpassende stoelen. De mooiste stoelen om rondom de tafel te plaatsen zijn exemplaren die een rugleuning hebben zonder hoeken en als poten ook iets uniekers hebben dan de standaard vier planken die naar de grond lopen. 

Een bar en een tafel combineren 

In veel huizen  wordt er gekozen tussen een bar en een eettafel. Een bar kan prima functioneren als plek om te eten en neemt meestal minder ruimte in dan een tafel. Een tafel biedt je echter weer meer ruimte om te werken. Dit kan dus een lastige afweging zijn, die iedereen eigenlijk voor zichzelf moet maken. Elementen combineren kan erg goed, in het geval  je liever niet wilt kiezen. Een hoge ronde tafel met barkrukken is redelijk uniek en staat ook erg goed in veel inrichtingen.