juli 17, 2024

Alles over inbouwspots led wit

We hebben mooie armaturen en de juiste verlichting nodig als we goede verlichting nodig hebben of juist meer sfeer in huis willen creëren. Als je op zoek gaat naar lampen heb je een ruime keuze uit vormen, modellen, materialen en lichtbronnen en dan snappen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen we in onze blog alles wat je moet weten over inbouwspots led wit!

Bespaar op je energierekening met inbouwspots led wit

Met inbouwspots led wit kun je een groot aantal euro’s besparen op je energierekening. Stroom wordt alsmaar duurder en je hebt het wel nodig voor je verlichting. Gloei- en halogeenlampen verbruiken de meeste stroom en een goed alternatief zou de spaarlamp kunnen zijn. Hier kun je al iets mee besparen! Maar de beste keuze is nog altijd led verlichting. Led is energiezuinig en deze lampen kunnen een besparing van wel tientallen euro’s op jaarbasis opleveren! 

Meer sfeer en de juiste verlichting in je kamer

Met inbouwspots led wit kun je voor meer sfeer in de kamer of de ruimte zorgen waar je ze neer hangt. Denk dan aan de keuken, woonkamer, slaapkamer of de badkamer. Je kunt spots vrijwel overal ophangen. Nu denk je misschien dat led verlichting enorm fel is en daar is ook geen woord aan gelogen. Maar met dimbare inbouwspots kun je zelf bepalen hoe fel je ze laat branden! Zet ze wat sterker als je meer licht nodig hebt of juist wat zachter als je het gezellig wilt maken. Je kunt er alle kanten mee op!  

Inbouwspots led wit met 50.000 branduren

Led is duurzaam. De verlichting in de inbouwspots led wit kunnen wel 50.000 uur branden. Je hoeft ze dus ook zelden te vervangen. Een nadeel is dat je niet de lichtbron kunt vervangen als de verlichting kapot is. Je moet dan de volledige spot vervangen. Tenzij je kiest voor een model waarbij het wel kan! Maar met 50.000 branduren spreek je over een taak die je eens in de 30 jaar moet uitvoeren. Dan gaan we er wel vanuit dat je de lampen gemiddeld 4 uur per dag gebruikt. Bij korter gebruik verleng je de levensduur en je verkort het wanneer je de lampen vaker inschakelt.

De zaagmaat, inbouwdiepte en de IP-certificering

Bij het aanschaffen van inbouwspots led wit moet je op een aantal zaken letten. Daaronder de zaagmaat die aangeeft hoe groot het gat moet worden. De rand van de spot rust vervolgens op het plafond. Een te groot of een te klein gat zorgt ervoor dat de spot niet te monteren is of niet past. De inbouwdiepte geeft aan hoe ver de inbouwspot in het plafond gaat. Als voorbeeld nemen we een inbouwdiepte van 65mm. Dan moet je dus rekening houden met een ruimte van 6,5 centimeter. Als laatste moet je ook kijken naar de IP-waarde. Vooral voor spots in een vochtige ruimte, zoals de badkamer. Een IP-waarde van 55 of hoger geeft aan dat de spot spatwaterdicht of zelfs volledig waterdicht is.