mei 26, 2024

Zonnepanelen installateurs inhuren?

zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt aangeschaft is een goede legging fundamenteel. Het is belangrijk dat de panelen worden bevestigd op de plek waar de meeste zon gevangen kan worden en waar de kans op schaduw het laagst is. Ook is het belangrijk dat de panelen strak en goed zijn vastgemaakt en bestemd zijn tegen een harde wind. Om te voorkomen dat je zonnepanelen niet optimaal werken of je eigen veiligheid in gevaar wordt gebracht is het een goed idee om zonnepanelen installateurs in te schakelen. Een professioneel team zorgt ervoor dat je panelen perfect komen te liggen en dat jij het hoogst haalbare uit je zonnepanelen kan halen. 

Kun je zelf zonnepanelen aanleggen? 

In principe kun je zonnepanelen zelf aanleggen. De vraag is alleen of dit de slimme keuze is. Voordat je begint met het installeren van zonnepanelen moet je precies weten waar de panelen komen te liggen. Op het dak kunnen er obstakels bevinden waar je omheen zal moeten werken, zoals een schoorsteen of een dakraam. Ook is het cruciaal dat je de platen niet te dicht bij de rand van je dak bevestigt en zul je voor extra bevestiging moeten zorgen als de panelen veel wind vangen. De zonnepanelen moeten goed bestemd zijn tegen slecht weer, daarom is een goede en veilige installatie ontzettend belangrijk. 

Ondanks dat je het zelf kan proberen is dat niet altijd de beste optie. Zo kunnen er sneller complicaties ontstaan als de zonnepanelen door een leek worden aangelegd en bovendien breng je je eigen veiligheid in gevaar. Neem daarom geen onnodig risico en huur een professioneel team van zonnepanelen installateurs in. 

Zonnepanelen door een professioneel team laten leggen

Een professioneel team zal op geplande wijze aan de slag gaan. Allereerst zullen ze een legplan ontwikkelen om zo de ligging van de panelen te bepalen. Dit doen ze door foto’s te maken van je dak van bovenaf. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de hoeveelheid platen worden door jou bepaald. 

Als de ligging is bepaald zullen de zonnepanelen installateurs het dak betreden. De panelen moeten niet te warm en niet te koud worden, dus hier wordt rekening mee gehouden tijdens de installatie. De plaatsing zal verschillen per dak. Zo zullen de panelen een aantal centimeters hoger komen te liggen zodat de panelen via de achterkant kunnen worden gekoeld. Verder zijn aansluitingen erg belangrijk. De bekabeling moet veilig goed vast worden gelegd om alles in juist staat te behouden. 

Waaraan herken je erkende zonnepanelen installateurs?

Er zijn verschillende zonnepanelen installateurs die je kunt inhuren. Als je op het internet gaat kijken kom je al tientallen organisaties tegen. Het beste wat je kunt doen is beoordelingen van eerdere klanten te bekijken om een beeld te krijgen van het team. Het meest realistische beeld krijg op deze manier. Ook kun je offertes van meerdere organisaties naast elkaar leggen en vergelijken. Bekijk het verschil in prijzen en welke services worden aangeboden. Om het beste team van zonnepanelen installateurs te vinden, zul je zelf op zoek moeten gaan. Één ding is in ieder geval zeker, bij Energie de Kempen ben je aan het juiste adres!