juli 17, 2024

Waarom zou je kiezen voor een horror escape room?

Escape rooms zijn immens populair en steeds meer mensen gaan in groepsverband naar Rotterdam of Amersfoort om één van de bijzondere kamers te bezoeken. Een escape room prikkelt natuurlijk jouw oplossend vermogen, want je moet puzzels en raadsels oplossen om binnen de gestelde tijd van doorgaans een uur uit de kamer waarin je bent opgesloten te ontsnappen. Het is ook leuk om in groepjes te werken, want je moet echt als team opereren om het spel te kunnen winnen. Eén van de leukste escape rooms is de horror escape room. Maar waarom zou je specifiek hiervoor kiezen? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat is een horror escape room?

Een horror escape room is feitelijk niets meer of minder dan een escape room met een horror thema. Maar er zijn natuurlijk enorm veel verschillende soorten horror thema’s te verzinnen! Er zijn kamers die gebaseerd zijn op beroemde horrorfilms, zoals The Exorcist, maar er zijn ook zat kamers die naargeestige locaties uit films en boeken nabootsen. Je kunt ze vast en zeker zelf al invullen. Een duister ketelhuis, een bezeten hotelkamer en natuurlijk slaapkamers waar de monsters en geesten zich in kledingkasten verstoppen. Deze thema’s vind je dus ook volop terug bij escape rooms. Evenals escape rooms die bijvoorbeeld gebaseerd zijn op ondergrondse laboratoria waar geheimzinnige en lugubere experimenten worden uitgevoerd.

Voor de echte thrillseekers

Een horror escape room is perfect voor de echte thrillseeker. Die zich uitermate goed kan vermaken met een goed horrorverhaal of een horrorfilm, maar in de escape room ben je zelf het potentiële slachtoffer van monsters, geesten en seriemoordenaars. Dat is natuurlijk ontzettend spannend en wees je er ook van bewust dat je regelmatig de stuipen op het lijf wordt gejaagd. Hetzij door mooie special effects in de escape room of er worden zelfs acteurs ingezet die onaangekondigd tevoorschijn komen. Je schrikt je echt een hoedje! Dat is in ieder geval de garantie die je krijgt als je dergelijke escape rooms bezoekt.

Hoe speel je een horror escape room?

Een horror escape room speel je op precies dezelfde wijze als vergelijkbare escape rooms die een ander thema hebben. Je moet nog steeds en samen met het team uitdagingen voltooien, puzzels en raadsels oplossen. Alleen dan allemaal in een setting die de nekharen recht overeind doet staan. En denk maar niet dat het spannendste dat er kan gebeuren is dat het licht uitvalt of dat de lampen op onverklaarbare wijze beginnen te flikkeren, want in een horror escape room kun je echt het gevoel krijgen dat je op ieder moment wordt gegrepen! Dat maakt het allemaal ook een stuk spannender terwijl de klok van doorgaans een uur onverbiddelijk doorloopt.

Welke settings worden het vaakst gebruikt?

Een horror escape room heeft dus een horror thema, maar er zit een hoop verschil tussen de ene en andere escape room van LIVE Escape. Verschillende settings worden gebruikt om een angstaanjagende ervaring te creëren. Van de tandartspraktijk waar een krankzinnige tandarts opereert tot aan de psychiatrische inrichting die gebukt gaat onder het terreur van overleden patiënten. Eén ding staat vast; een horror escape room is “not for the faint hearted”!