april 13, 2024

Een zwangerschapsbeeldje: een beeldje vol herinneringen

Een zwangerschapsbeeldje is een mooie vorm om jouw zwangerschap voor altijd vast te zetten. Net als foto’s laten zwangerschapsbeeldjes altijd zien hoe jouw zwangerschap eruit zag. Een beeld van jouw buik omvat alle ervaringen die je tijdens de zwangerschap hebt gekregen. Ben jij benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn en of het iets voor jou is? Dan is dit artikel geschikt voor jou. We nemen je mee door allerlei verschillende details van het maakproces.

Een zwangerschapsbeeldje

Een zwangerschapsbeeldje is een 3D scan van jouw buik. Het is een manier om jouw buik in een miniatuur vast te leggen. Je hebt zelf in de hand hoe jij wilt dat het beeld eruit ziet. Denk bijvoorbeeld aan de pose, de vorm, het materiaal, enzovoorts. Tijdens een gratis afspraak kan je langskomen in de studio van Buikbeeld. Dit is een professionele studio die al jaren aan ervaring heeft in het veld van 3D scans. Het scanproces is uiteraard volledig veilig voor een zwangere vrouw.

Herinneringen vastleggen voor altijd

Dankzij een zwangerschapsbeeldje heb jij voor altijd een tastbaar voorwerp van jouw buik. Het mooie van het beeldje is dat het abstract en persoonlijk is op hetzelfde moment. Op de website van het bovengenoemde bedrijf zie je allerlei voorbeelden van beeldjes voorbij komen. Je ziet hier voorbeelden waar een vrouw naakt was, semi-naakt was of kleding aan heeft. Het belangrijkste is dat jij je tijdens de scan en in de pose op jouw gemak voelt. Tijdens de scan moet je twee minuten stil blijven staan. Dit hoeft gelukkig niet in één keer goed te gaan. De scan kan herhaald worden totdat het goed gaat. Het maakt niet uit hoe vaak de scan wordt herhaalt, het is 100% veilig voor jou en jouw baby.

Decoratie voor in het huis

Veel vrouwen zeggen wel eens dat ze na een tijd vergeten hoe hun buik eruit zag. Daarom laten zwangere vrouwen vaak een gipsen afdruk maken van hun buik. Het nadeel van zo’n grote gipsen afdruk is dat het nadat het gemaakt is vaak verdwijnt op zolder. Het is namelijk erg groot en expressief om in de woonkamer te hebben hangen. Een zwangerschapsbeeldje is echter het tegenovergestelde hiervan. Dit is een klein en compact beeldje wat je overal kwijt kan. Zet het bijvoorbeeld op jouw nachtkastje, zet het op een kast in de kinderkamer of zet het ergens in de woonkamer. Doordat het een compact formaat heeft trekt het niet direct de aandacht, maar iedere keer als je het ziet wordt je weer herinnert aan deze unieke periode van jouw leven.

Verschillende afwerkingen mogelijk voor een zwangerschapsbeeldje

Er zijn allerlei manieren waarmee jij het zwangerschapsbeeldje kan personaliseren. Dit zit hem vooral in de afwerking van het beeldje. Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Enkele van de mogelijkheden zijn koper, brons, staal, kunststof, luxe kunststof, woodfill, metalized of goud. Al deze verschillende materialen zorgen ervoor dat het beeldje te maken valt voor ieder budget. Ook kan je kiezen voor een materiaal wat echt past bij jouw smaak en/of interieur. Zodra het beeldje gemaakt is, wordt het opgestuurd naar jouw huis. Je hoeft dus niet extra op en neer te rijden om het beeldje op te halen.