april 13, 2024

Een bedrijfsauto kopen? Dit is wat je moet weten

Investeren in het bedrijf zorgt ervoor dat je het bedrijf beter op de markt kunt zetten. Daarnaast maakt dit het mogelijk om jouw dienstverlening te verbeteren. Hoe beter de klantenservice is, hoe positiever het bedrijf ontvangen wordt en dat zal bijdragen aan het succes van het bedrijf. Veel bedrijven willen dan ook graag investeren in bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfsauto. Echter, kunnen deze bedrijfsmiddelen behoorlijk duur zijn. Gelukkig is er een mogelijkheid om deze aankoop minder zwaar te maken. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Een zakelijke lease

Op het moment dat jij diensten of producten aan huis moet leveren, heb je vervoer nodig waarmee je je makkelijk kunt verplaatsen. Dit draagt bij aan de ervaring van de klant en daarnaast kun je het werk sneller en makkelijker uitvoeren. Je kunt gebruik maken van je privé auto, alleen zorgt dit voor meer nadelen dan voordelen. Zo kun je niet genieten van de fiscale voordelen die een bedrijfsauto met zich meebrengt. Een voorbeeld hiervan is dat je niet in aanmerking komt voor aftrek kosten bij de belastingdienst. Daarnaast zijn de afschrijfkosten ook niet voor je eigen rekening. Ondanks de bedragen van een nieuwe bedrijfsauto behoorlijk kunnen oplopen, kun je als ondernemer een beroep doen op financial lease. Met een financial lease ben je meteen de economische eigenaar van de auto. Dit betekent dat je meteen de weg op kunt en kilometers kunt maken!

Financial lease aanvragen

De meeste mensen die wel eens van een financial lease hebben gehoord, zijn huiverig om dit af te sluiten. Een reden hiervoor is dat zij geen idee hebben hoe het maandbedrag vastgesteld wordt. Het is namelijk zo dat je de mogelijkheid krijgt om het aankoopbedrag in termijnen te betalen en je kunt zelf invloed uitoefenen op de hoogte ervan. Zo kun je zelf aangeven welk bedrag je wilt aanbetalen en hoe lang je erover doet om het volledige bedrag af te betalen. Met deze gegevens kun je de financial lease berekenen. Op deze manier heb je een beeld van hoeveel je maandelijks aan het leasecontract kwijt bent. Het aanvragen van een financial lease is ook super eenvoudig. Je kunt een financial lease vanuit je luie stoel, binnen drie stappen aanvragen en na de aanvraag hoef je maar 1 werkdag te wachten op de toekenning ervan. 

Extra informatie

Het zakelijk leasen van een auto brengt veel voordelen met zich mee. Toch, is het goed om niet alleen de tops, maar ook de tips te kennen. Ben je op zoek naar een financier voor het bedrijf? Dan is het goed om te weten dat zij dit minder snel doen voor een bedrijf dat een groot openstaand bedrag heeft. Daarnaast is het mogelijk dat eventuele onderhoudskosten voor jouw rekening zijn. Het is goed om dit van te voren na te gaan bij de lease verstrekker.

Kortom, investeren in een bedrijfsauto zorgt ervoor dat je jouw producten en diensten thuis bij consumenten kunt leveren. Gezien een bedrijfsauto veel kost, kun je kiezen voor financial lease, waarbij je het bedrag in termijnen betaald. Voordat je een contract afsluit, is het goed om na te gaan wat dit voor jouw persoonlijke situatie betekent.