april 13, 2024

Een bezoek aan Amsterdam: een onvergetelijke ervaring

Amsterdam is een stad die wereldwijd bekend is. Het is de hoofdstad van ons kleine kikkerlandje en het is een stad die enorm veel geschiedenis vertelt. De unieke architectuur, de vele mooie grachten en de sfeer van de stad levert een onvergetelijke ervaring op. In dit artikel hebben we een aantal leuke bezigheden op een rijtje gezet, zodat je het meeste uit jouw bezoek aan de hoofdstad van Nederland haalt. Uiteraard is het ook belangrijk om lekker te genieten van de stad door simpelweg rond te lopen en rond te kijken naar alles wat er in de kleine straatjes te vinden is.

Een onvergetelijk bezoek 

Amsterdam is een stad waar het bruist van het leven. De stad heeft vele harten veroverd, van Nederlanders maar ook van vele buitenlandse die speciaal naar Nederland zijn verhuisd om te kunnen wonen in deze stad. Wanneer je in Amsterdam bent, zal je je nooit vervelen. Er is altijd wel wat te beleven. Bezoek een van de vele markten, leer meer over de geschiedenis van de stad in een van de musea, ontdek nieuwe kunstenaars in een van de vele galerijen of geniet simpelweg van heerlijk eten op een van de terrasjes.

Het Anne Frank museum

Sta stil bij de het leed wat het Joodse volk is aangedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Prinsengracht huis is de schuilplek van Anne Frank en haar familie te vinden. Anne Frank staat bekend als dagboekschrijver die maar liefst twee jaar ondergedoken waren voor de nazi’s. Ondanks de twee lange jaren hebben de nazi’s de familie uiteindelijk gevonden. Het huis is nu een museum, waar je in levende lijve kunt ervaren hoe Anne Frank en haar familie ondergedoken waren. Aangezien de rijen erg lang kunnen zijn, is het een handige tip om online een ticket te kopen of erg vroeg in de ochtend het museum te bezoeken.

Lekker winkelen

Terwijl veel bezoekers en toeristen voor het shoppen in Amsterdam naar de Kalverstraat gaan, is het aan te raden om juist op zoek te gaan naar meer onafhankelijke winkels. Deze vind je in de negen straatjes. Dit ligt in de omgeving van de Jordaan en het is gevestigd tussen de Leidsegracht en het Raadhuisstraat. In deze straten vind je allerlei onafhankelijke winkels, speciaalzaken, vintage winkel en meer. Dit is de plek om een mooi, persoonlijk souvenir te scoren voor een vriend, vriendin of familielid. In deze winkelstraten vind je het allemaal. Er zijn steeds meer handgemaakte, duurzame en lokaal geproduceerde merken te vinden. 

Een rondvaart door Amsterdam

Om Amsterdam vanuit een nieuw perspectief te ontdekken, kies je ervoor om een rondvaart te maken door Amsterdam. Tijdens de rondvaart vaar je langs alle grachten, geniet je van de architectuur en leer je meer over de geschiedenis van de stad. Een boottour is ook erg leuk om te doen met een aantal vrienden of met het gezin. Bij Bootuitjes vindt je meer informatie over de mogelijkheden van een boottour. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een tour te doen die ook voorzien is van een lekker hapje en drankje. Een uitstekende manier om iets speciaals te vieren, terwijl je ook geniet van de stad.