juli 17, 2024

Luchtkussen enveloppen kopen, dit moet je weten!

Indien je artikelen met een zeer beperkt formaat moet versturen is de kans groot dat je daarvoor gewoon zal kijken in de richting van een bepaalde enveloppe. Voor de standaard enveloppen die op de markt zijn terug te vinden geldt uiteraard dat ze voornamelijk zijn bedoeld om brieven mee te versturen. Dit zorgt ervoor dat ze aan de binnenkant ook helemaal niet beschikken over een extra vorm van bescherming. Dat is ook helemaal niet nodig aangezien papier uiteraard niet echt breekbaar is. Voor het versturen van spullen ligt dat vaak net even anders. Omwille van deze reden wordt er hierbij vooral voor gekozen om gebruik te maken van luchtkussen enveloppen. Waarom dat nu precies het geval is? Dat ontdek je middels de onderstaande informatie!

Wat zijn luchtkussen enveloppen precies?

Zoals de naam reeds aangeeft geldt voor luchtkussen enveloppen dat ze aan de binnenkant voorzien van (hoe kan het ook anders) luchtkussentjes. Deze zorgen ervoor dat de inhoud van de enveloppen aanzienlijk beter kan worden beschermd. De luchtkussens die aan beide kanten zijn voorzien zorgen er immers voor dat schade als gevolg van bijvoorbeeld het naar omlaag vallen van de enveloppen veel minder vaak voor kan komen. Bovendien spreekt het voor zich dat voor dergelijke enveloppen in de praktijk geldt dat ze in zeer veel verschillende vormen kunnen worden besteld. Wat dit betreft zal je dan ook een onderscheid dienen te maken tussen bijvoorbeeld:

  • Verschillende soorten materialen waaruit de enveloppen worden vervaardigd;
  • Verschillende formaten van luchtkussentjes waarvan sprake kan zijn; 
  • Verschillende formaten van enveloppen in het algemeen; 

Voordat je over gaat tot het bestellen van luchtkussen enveloppen is het dan ook in de praktijk met zekerheid een aanrader om eerst even de verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden te vergelijken en tegenover elkaar af te wegen. Dit is absoluut een zeer interessante keuze. 

Waarin schuilt de meerwaarde van luchtkussen enveloppen?

De meerwaarde die in de praktijk gerealiseerd kan worden door middel van luchtkussen enveloppen spreekt uiteraard voor zich. Indien je de keuze zou maken om gebruik te gaan maken van standaard enveloppen is het namelijk zo dat deze aan de binnenkant niet zijn voorzien van ook maar enige bescherming. Dit heeft als gevolg dat ze zich uiteraard niet goed lenen voor het versturen van spulletjes die bijvoorbeeld enigszins breekbaarder zijn in vergelijking met gewone brieven. Door te kiezen voor het aankopen van één van de verschillende enveloppen met luchtkussens op de markt wordt dat als vanzelfsprekend een compleet ander verhaal. 

Waar rekening mee houden bij het aanschaffen van deze enveloppen?

Wil je graag luchtkussen enveloppen aankopen? Dan zal je al vrij snel kunnen vaststellen dat je bij het aankopen aandacht zal willen besteden aan tal van belangrijke punten. In eerste instantie is het zo dat de kwaliteit onderling tussen de verschillende enveloppen drastisch kan verschillen. Zoals eerder reeds aangehaald geldt dat eveneens voor de grootte van de luchtkussens en wat bovendien ook te denken van het formaat waar de enveloppen over dienen te beschikken. Uiteraard spreekt het voor zich dat ook de aankoopprijs niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Zorg er dus zeker voor dat je, je altijd eerst even grondig gaat verdiepen in de verschillende uitvoeringen die er bestaan.

Ga naar Profipack.be voor meer opties voor verzendmaterialen.