mei 27, 2024

Waarom een bouwkundige keuring voor verkopers ook voordelig is

Keuring

Als jij aan een bouwkundige keuring denkt, dan denk je misschien aan kopers van een woning die willen weten of deze in goede staat verkeert voordat ze het contract ondertekenen. Het is inderdaad zo dat bouwkundige keuringen (ook wel bouwtechnische keuringen genoemd) vaak door kopers worden aangevraagd. Maar wist je dat verkopers ook baat hebben bij het rapport wat uit deze keuring wordt aangemaakt? Wil jij een woning verkopen en je kansen vergroten, dan lees je hier hoe een bouwkundige keuring je daarbij kan helpen.

Beter voorbereid met een bouwkundige keuring

Door een bouwtechnische keuring uit te laten voeren op de woning die je wilt gaan verkopen, ga je beter voorbereid het verkoopproces in. Als je namelijk al weet dat het dak een reparatie nodig heeft of dat het verwarmingssysteem aan vernieuwing toe is, dan kun je dat alvast noemen. Je komt dan eerlijk en geloofwaardig over en dat stellen kopers zeer op prijs. Zijn er kopers die echt interesse hebben in het huis, dan laat je ze het rapport van de bouwkundige keuring vast zien. Waarschijnlijk zullen ze deze alsnog zelf laten uitvoeren, maar dan weten ze alvast wat ze kunnen verwachten en komen ze niet voor verrassingen te staan. Het zou niet de eerste keer zijn dat een koper afziet van de aankoop omdat de bouwtechnische keuring gebreken aanwijst die niet eerder zijn besproken.

Sterk in de onderhandelingen

Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren kun je ook duidelijk maken waarom je een bepaalde vraagprijs hebt genomen. Als de keuring perfect is, dan verklaart dat waarom je een hoger bedrag vraagt. Tegelijkertijd kun je de potentiële kopers ook alvast laten zien waarom je de prijs naar beneden hebt gehaald en hoeveel zij zouden moeten betalen om de gevonden gebreken recht te zetten. De onderhandelingen gaan dan sneller en jij neemt een sterke positie aan. Het rapport van een bouwkundige keuring is tijdens het hele proces bijzonder handig.

Sneller je woning verkopen

Welke verkoper van een woning wil daar nu niet zo snel mogelijk van af? Van het moment dat je besloten hebt dat je je woning kwijt wilt, ga je denken aan de toekomst. Misschien heb je al een nieuwe woning op het oog en kun je die alleen aanschaffen als je je huidige woning verkocht hebt. Door zelf een bouwkundige keuring aan te vragen en deze direct te delen met de kopers, versnel je de verkoop. Je komt betrouwbaar en eerlijk over, je laat duidelijk zien waarom je een bepaalde vraagprijs hebt gekozen en de onderhandelingen kunnen snel verlopen.

Een keuring aanvragen

Elke bouwkundige keuring van www.schippers-bouwconsult.nl wordt uitgevoerd door een bouwtechnisch ingenieur. Er zijn verschillende soorten keuringen en in veel gevallen zijn deze de paar honderd euro die je ervoor betaalt meer dan waard. Het levert de verkoper een soepele- en snelle verkoop op en daar zijn alle partijen bij gebaat. Met het geld dat je op die manier bespaart betaal je de kosten voor de bouwtechnische keuring meer dan terug.